Ελαστικά

Χειμερινά Ελαστικά

winter tyres

Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου οι οδηγοί πρέπει να ειναι καλά προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες με ασφάλεια την ωρα της οδήγησης.

Έτσι, για ασφαλή αντιμετώπιση όλων αυτών των διαφορετικών καιρικών συνθηκών όπως για παράδειγμα, χιόνι, πάγο, βροχή κτλπ., συνιστάται η τοποθέτηση χειμερινών ελαστικών σε κάθε όχημα. Μάλιστα, σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν εφαρμοστεί νομοθεσίες, οι οποίες προβλέπουν την υποχρεωτική αλλάγη των θερινών ελαστικών σε χειμεριωά ελαστικά για τους συγκεκριμένους ημερολογιακούς μήνες του χειμώνα.

Ακόμη, μετά από πολλά τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί από διάφορους κατασκευαστές ελαστικών, έχει διαπιστωθεί πως, όταν η θερμοκρασία πέσει στους 10 C° είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή για την τοποθέτηση των χειμερινών ελαστικών.

Η τεχνολογία των χειμερινών ελαστικών προσφέρει αναμφίβολα μεγαλύτερη ασφάλεια σε χειμερινές συνθήκες όπως, κρύους, βρεγμένους, χιονισμένους ή και παγωμένους δρόμους, σε σύγκριση με αυτή των θερινών ελαστικών.

Ωστόσο, η TRACTION TIRES προσφέρει στην ελληνική αγορά δύο μάρκες ελαστικών του Continental group που κατέχουν αποκλειστίκο know-how στην άριστη κατασκευή χειμερινών ελαστικών.

Η Gislaved μάλιστα, έχει καθιερωθεί ως ο ειδικότερους κατασκευαστής χειμερινών ελαστικών στο Continental group

και ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως με αποτέλεσμα, τα προιόντα της να εξάγονται στις περισσότερες χώρες με βαριά χειμερινά κλίματα όπως Βόρεια Αμερική, Καναδά κ.α.

Η TRACTION TIRES, προσφέρει στην ελληνική αγορά τα καινοτόμα χειμερινά ελαστικά νέας γενιάς της Gislaved όπως το Euro Frost 5, Nord Frost 100, Euro frost VAN, και το Nord Frost VAN, τα οποία είναι διακεκριμένα παγκοσμίως για την ασφάλεια της οδήγησης που παρέχουν στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα, να ικανοποιούν όλες τις προσδοκίες των πιο απαιτητικών οδήγων.

Τα χειμερίνα ελαστικά της Gislaved επιτυγχάνουν μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος στο χιόνι και τον πάγο.

Αντίστοιχα, η Matador με τα νέα προιόντα της στο τομέα των χειμερινών ελαστικών, όπως τα, MP54 Sibir Snow M+S, MP92 Sibir Snow M+S, MP92 Sibir Snow SUV M+S, και το MPS530 Sibir Snow VAN M+S, έχει καταφέρει να κερδίσει ένα μεγάλο μέγεθος καταναλωτικού κοινού.

Τα συγκεκριμένα χειμερινά ελαστικά της Matador παρέχουν μεγάλη ασφάλεια και αξιοπιστία στους οδηγούς προσφέροντας υψηλή πρόσφυση στο χιόνι και τον πάγο εξαιτίας της νέας τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους και κάνουν την οδήγηση άνετη και ξεκούραστη.